MAPIM DAN SHURA KECAM DAN BERI AMARAN KEPADA GOLONGAN PENGHINA RASULULLAH S.A.W

Kenyataan Media Bersama

MAPIM dan SHURA

13 hb September 2012

Berlandaskan firman Allah dalam surah Al-AhzabAyat 57:

إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُّهِينًا

(Sesungguhnya orang-orang yang menyakiti Allah danRasulNya Allah mengutukmereka di duniadan di akhirat. Allah menyediakanuntukmerekaazab yang sangatmengaibkan)

Dan firmanNyadalam surah al-Taubahayat 61:

وَالَّذِينَ يُؤْذُونَ رَسُولَ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ

( Orang-orang  yang menyakitiRasulullahdisediakanuntukmerekaseksaan yang sangatpedih)

Dan ayat 63dalam surah yang sama:

أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّهُ مَن يُحَادِدِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَأَنَّ لَهُ نَارَ جَهَنَّمَ خَالِدًا فِيهَا ذَلِكَ الْخِزْيُ الْعَظِيمُ

(Tidakkahmerekatahubahawasesiapa yang berkonfrantasimenentang Allah danRasulnyabahawa Allah pastimenyediakanuntuknyanerakajahannam di manadiaakankekal di dalamnyadanitulahkehinaam yang paling besar!)

MakaMAPIM dan SHURA mengecamkerastindakanpihakpenerbitfilemmenghinaRasulullahs.a.w. yang dikeluarkanolehseorangYahudiKristianberwarganegaraAmerika Syarikatdansegerembolankuncu-kuncunya yang membiayaipengeluaranfilemberkenaan.

Kemarahanumat Islam yang tercetus di Libya diMesirdan di negara-negaraumat Islam yang lain adalahwajarkeranaperbuatanberkenaanbertentangandengannilaihidupbersama, piawaietika yang bertamadun; bahkanbercanggahdenganajaran  agama Samawiamnya. Sebabitubukansahaja orang Islam sanggupmemberiratusannyawamerekakeranamembelanamabaikbagindaRasulullah s..a.w. malahmerekasanggupmenyerahkanjutaannyawauntuktujuanmurniberkenaan.

JikamemomokkanperibadiBaginda ,umat Islam merasasangatmarahapatahlagimenghinaBaginda . TindakaniniakanmengundangkemarahanUmat Islam yang sukardibendung. Umat Islam wajarmenunjukkankemarahannyajikaAmerika Syarikat terusmembisudantidakmahubertindaktegasterhadapmereka yang terlibatdalammenghasilkanfilemmenghina Islam atasnamakebebasanbersuara.

Kami denganinimemberiamarankeraskepadasesiapasahaja yang beranimenghinaRasulullahs.a.wkeranaiaakanmencetuskankemarahanumat Islam yang tegasdantidakakanberkompromisamasekali.

Kesabaranumat Islam tidakbolehdipermainkanterutamadalamsoalmenjagakemuliaandanpenghormatankeatasRasulullahs.a.w. Kuasabesar Barat yang tidaksensitifterhadapperasaanumat Islam akanmenerimaakibatnyajikadasardansikapmembenarkan agama Islam dihinadenganberleluasa.

MAPIM danSHURA mengingatkanbahawajikapenghinaansepertiinimasihberterusandibenarkanolehkerajaanAmerikadankuasabesaritumasihmembiarkanhalsepertiiniberlaku , tindakanradikalyang tidakterdugabakaldihadapi.

SebagaicontohugutanseorangPadriKristian di Amerika Syarikat yang mahumembakar Al Quran pada2005 ,makareaksikerasumat Islam tidakbolehdianggapganas. Iniadalahkeranaumat Islam sudahsedemikian lama dihina ,dizalimidandianiaya. Cuba memprovokasiumat Islam dengantindakansepertiituakanmendapattindakbalas yang keras.

Bilakemarahanumat Islam tidakdapatdikawal yang harusdipersalahkanialahpihakberkuasa Barat sepertiAmerika Syarikat sendiri.

Denganapa yang dilakukanolehoperasitenteraAmerika Syarikat yang menggunakankapalterbangtanpapemanduiaitu “drones” sanggupmembunuhratusanorang awammuslimyang tidakberdosadi Afghanistan, Pakistan, Yamandan lain-lain negara,kenapaAmerikamerasaterkejutbilatenteradanwakildutanyadiserangolehumat Islam yang melihatRasulullahdihina.

DasartidakberperikemanusiaanbilaAmerika Syarikat merasatidakbersalahdanwajarmembunuh orang Islam tanpamelalui proses pengadilan yang saksamatetapibertindakkerasbilawakilnyaterbunuhadalahbuktikuasaitumengamalkandasardouble standard ,hipoktritdanbercanggahdengantuntutankeadilansejagat .Oleh yang demikiandasarberkenaanharusditentangolehseluruhdunia yang bertamadun.

Mohd Azmi Abdul Hamid

SetiaushaAgong MAPIM

Abdul GhaniSamsudin

Pengerusi SHURA

Pautan berita : harakahdaily

Advertisements
Dikirim dalam Minda Presiden

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Perhubungan TERAS

Bagi mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai TERAS Pengupayaan Melayu (TERAS), sila hubungi:

Salman Siddiqiy (019-4013782)
Cikgu Azmi (019-4744856)
Tarmizi (017-5606131)

KELAS BAHASA ARAB
(selangkah memahami al-Quran dan As-sunnah)
Di Kiosk Palestin, Sungai Petani
Hubungi : Ustaz Salman 019-4013782

laman utama
Jumlah Pengunjung
  • 365,480 hits
Kalendar
September 2012
I S R K J S A
« Ogo   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
%d bloggers like this: